DIY motorkerékpár javítás

A motorkerékpárokat sokan szeretik, és kényelmes közlekedési eszköz. Annak érdekében, hogy vasbarátja ne hagyja cserben, rendszeresen ellenőriznie kell a teljesítményét. A bontások a legmegfelelőbb pillanatban történhetnek, és nagyon eltérőek. Beszéljünk néhány lehetséges üzemzavarról és azok kijavításáról.

Motorkerékpár főtengely javítás

Ha ez a rész nem működik, akkor a kár elég súlyosnak tekinthető. Magad is kijavíthatja, ha saját maga javítja a motorkerékpárt. Ellenkező esetben szakképzett szakemberek segítenek a szakszolgáltatásokban.Azokat a részeket, amelyekből a főtengely össze van szerelve, összenyomják. Ezért lehetősége van arra, hogy ne változtassa meg teljes egészében, hanem csak annak egy részét, amely nem működik. Csak ehhez kell kibontania.

A motorkerékpár főtengelyének javításához némi készségre lesz szükség. Önmagában az elmélet ismerete nem segít. Speciális eszközök segítségével meg kell mérni a hézagokat annak érdekében, hogy szükség esetén csökkentsék vagy növeljék azokat. Plazmaszórással helyre lehet állítani a főtengely méretét. Ezt követően a főtengelyt köszörüljük és a kívánt méretre hozzuk. A kopott alkatrészek cserélhetők az összecsukható főtengelyeken. Az összecsukható és nem összecsukható főtengelyekkel végzett munka utolsó szakasza a központozása. De jobb, ha egy tapasztalatlan sofőr nem maga vállalja el az ilyen típusú munkát.

Motorkerékpár műanyag javítás

Motorkerékpárra esve a motoplasztikák szenvednek elsőként. És nem mindig lehet kidobni a sérült alkatrészeket, és kicserélni egy újra. A műanyag alkatrészek könnyen rögzíthetők és javíthatók.

Motorkerékpár barkács műanyag javítása. Türelemre, hajlandóságra és megfelelő eszközökre van szükség a repedések megszabadításához és a felaprított műanyagdarabok elkészítéséhez. A legnehezebb és egyben a legmegbízhatóbb módszer az építőipari hajszárító alkalmazása. Részed, az ilyen munka szabályainak betartásával, nem ad utat egy újnak.

Forrasztópáka is használható. Csak ezzel a módszerrel lesz törékenyebb a műanyag varrat. Nem használják autójavításkor, de motorkerékpár alkatrészek javításához ez a módszer meglehetősen megfelelő.

A motoplasztikák javítása lehetővé teszi, hogy speciális ragasztót használjon a varrás ragasztásához. Ez a munka sok időt vesz igénybe, és az erő nem túl erős. Ha hiányzik, még a hiányzó műanyagdarab is elkészíthető.

De ha nincs megfelelő ismerete a javítási munkákról, vagy nincs elég ideje, vegye fel a kapcsolatot a szakemberekkel. Munkájuk során betartják a szükséges technológiákat és szabályokat. És az összes varrás 85% -os szilárdsággal rendelkezik. A szervizközpontokban utángyártott alkatrészek sokáig szolgálják Önt.

Motorkerékpár váz javítása

A motorkerékpár vázának javítását annak műszaki jellemzőinek helyreállítása érdekében szakemberekre kell bízni. Ha repedések jelennek meg a kereten, ki kell vágni a sérült területet, és hegeszteni kell egy újat. Tengelykapcsolókat és megerősítő betéteket is telepítenek. Ha a repedés kicsi, egyszerűen hegesztheti. Ha a csapágyfuratok felületei kopottak, akkor a furatot a megfelelő méretre kell hegeszteni és megmunkálni.

Amikor a keret deformálódik, akkor dönt, ha nincsenek erős fémtörések. A keret kiegyenesítése után el kell távolítania azokat a horpadásokat, amelyek a kereten vannak, forgácsokat és festeni kell. Néha a keretet ki kell cserélni. Ez azt jelenti, hogy egy ilyen javítással rendelkeznie kell a cseréhez szükséges alkatrészekkel.

Hogyan védjük meg a motorkerékpár gáztartályát

A motor beindításakor problémák lehetnek tisztátalan benzinnel, amikor nagy mennyiségű szennyeződés és törmelék van benne. Az ilyen részecskék eltömíthetik a szűrőt és megtelepedhetnek az üzemanyag-rendszerben. De néha a rozsda, amely a benzintartályban jelenik meg, zavarja a motor működését. Még az ideális körülmények sem garantálják a rozsda hiányát.

A rozsda bekerülhet a porlasztókba. Fekete füst jelenik meg, áramellátás elvész, és a motorkerékpár nem indul jól. A motorkerékpár gáztartályának javítását sokkal könnyebbé teheti, ha epoxival szabadul meg a rozsda. Ez tovább megállítja a korrózió terjedését. A lényeg az, hogy egy ilyen eljárást bizonyos szabályok szerint kell végrehajtani. Ha epoxigyantát önt a gáztartályba, hosszú ideig meghosszabbíthatja a gáztartály teljesítményét. És sokkal ritkábban cseréli az üzemanyagszűrőt.

Motorkerékpár villák javítása

Mire szolgál a motorkerékpár első villája? A villán két lengéscsillapító található. Elnyelik az első kerék ütését. Így biztosított a simaság. Ha egy akadály ütése következik be, a lengéscsillapítók rugója összenyomódik. Az első kerék pedig remegni kezd. Ezeket a rezgéseket a lengéscsillapító csillapítja. Hidraulikus eszközt használnak.

A villa meghibásodásai különbözőek. A motorkerékpár első villájának javítása a meghibásodástól függően változik. Működés közben az első villa “harap”, vagyis önkényes reteszelés következik be. Az okok. A lengéscsillapító folyadék piszkos. Öblíteni kell az összes első villa tollat ​​petróleummal. A villacsövek deformálódhatnak. Kiegyenesítik vagy kicserélik őket egy újra.

Kopog a villa. Az okok. Elégtelen a lengéscsillapító folyadék, nagy hézagok keletkeztek a hüvely és a cső között. Ne töltsön folyadékot. Szükséges az összes maradék kiürítése és új folyadék feltöltése. O-gyűrűk felszerelhetők nagyobb hézagokhoz.

Motorkerékpár lengéscsillapítók javítása

A hátsó lengéscsillapító ház alján van egy csúcs, amely összekapcsolódik a lengőkarral. Alatta egy henger, felül pedig vezető található. Rögzíti lengéscsillapító fedéllel.

A motorkerékpár hátsó lengéscsillapítójának javítása akkor szükséges, ha kopogás jelenik meg benne. Az okok. Kopott henger, kevés a lengéscsillapító folyadék. Mit kell tenni? Jobb cserélni a henger és a dugattyú. A kopogás kiküszöbölése érdekében egy o-gyűrű szerelhető fel a dugattyúra. A folyadék csökken, ha az olajtömítés ajakja elkopott. Az olajtömítések cseréje segít megelőzni a szivárgást. Legjobb a lengéscsillapító folyadék cseréje a javítási munkák során.

Idővel kiküszöbölhető motorkerékpár kisebb rendellenességei lehetővé teszik, hogy hosszú ideig és gond nélkül élvezhesse vasbarátjával való járását.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük